Wednesday, October 15, 2008

"elinin hamuruyla..." dedirten post ve hatta "pes!"t

Efendiiim...
15.10.2008'de anadolu ajansının geçtiği haber doğrultusunda bir çok türk internet gazetesinde rastladığım habere göre, dünya bankası başkanı (oh yeah) Robert Zoellick, oluşturulması muhtemel yeni bir G-7 ülkeler grubuna türkiye'nin de aday olması ihtimalinden bahsetmiş. (ohyeahkare kamonu yeke yeke) --hürriyet ve zaman gazeteleri ekonomi sayfaları-- bu MÜTHİŞ haberin dünya basınında türkiye'nin adı geçmeden yer alması beni biraz hayal kırıklığına uğratmadı desem yalan olur fakat dünya ekonomisinin kalbinin atacağı yer olarak gösterilen ortadoğu ile ilgili Dubai Reuters'ın haberine ulaştım; bu haber, bir de rixos otelleri yönetim kurulu başkanı Fettan (kih) Tamince'nin bundan birkaç gün önce manşetten verilen "Dubai deki projelerimizi yıl sonundan önce bitireceğiz." konulu taahütüyle birleşince Dubai'nin an itibariyle taşıdığı stratejik önemi daha iyi anlamama yardımcı oldu.

aşağıdaki resimde Toyota marka bir LandCruiser Jipin deposunu fullediğimizde burada ödediğimiz para miktarını dirhem üzerinden görüyosunuz; 1 dolar=3.671 dirhem olarak sabitlenmiştir. Lütfen biriniz hesaplasın bana söylesin ama yanlış hatırlamıyosam 30 ytl gibi bir miktara denk geliyordu. önümüzdeki neslin alamancılarının dubaicilerden oluşmasi bu bağlamda pek de uzak bir tahmin sayılmaz.




lütfen yaptıgınız hesabı comment olarak buraya yazınız...(hatta ipek!!! bu sabah cok ciddi bir post yazamayacagima inandigin icin ozellikle senden istiyorum)
ultra serious- mega konjonktur avcisi melkool

4 comments:

ipkis said...

11 lira 36 kurusa tekabul ediyo melkulcum.

(merkez bankasi kurlari baz alinmistir)

melkur said...

there will be blood yaani

Anonymous said...

melocum sımdık burda 4.8 galon almıssın 30 dırheme yaklasık 15 lıtre benzın ı 8 dolara almıssınız
landceuıse deposu 80 lıtre olacagından yaklasık 43 dolara depo dolacak 11.10.2008 tarıhın ıle 1 dolar = 1.5 ytl

yanı landcruıser ın deposu 64.5 ytl ye doluyor
turkıyede aynı arabanın deposu 250 ytl ye dolar optum yavrum

melkur said...

OBEN!!?